Κικίλιας: Σκεφτόμαστε να επιδοτήσουμε θερμάστρες για να καπνίζει ο κόσμος έξω

Πολιτική 05|11|19 - 17:11

«Ο αντικαπνιστικός νόμος εφαρμόζεται και οι έλεγχοι ήδη έχουν αρχίσει». Αυτό τόνισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.


Μεταξύ άλλων, ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε επίσης ότι το υπουργείο θα σκεφτεί μήπως υπάρξει επιδότηση στις καφετέριες προκειμένου να προμηθευτούν θερμάστρες για τους εξωτερικούς χώρους. «Οι καφετέριες έχουν ανοιχτούς χώρους. Το υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση θα σκεφτεί να επιδοτήσει και θερμάστρες για έξω», είπε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας εν συνεχεία ότι «στην Ελλάδα έχουμε χειμώνα 1,5-2 μήνες».

«Οπως οι Ελληνες πάνε στο εξωτερικό και βγαίνουν έξω και καπνίζουν, έτσι θα γίνεται και στη χώρα μας», συμπλήρωσε ο υπουργός σημειώνοντας την ίδια ώρα ότι σε εσωτερικούς χώρους δεν θα καπνίζει κανείς.
Κικίλιας: «Οι αστυνομικοί θα παίρνουν το 20% από τα πρόστιμα»

Αναφερόμενος στους ελέγχους για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως θα γίνονται από την αστυνομία, τους ελεγκτές του ΣΕΥΠ και τους λιμενικούς για χώρους κοντά στα λιμάνια. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε το 20% από τα έσοδα που θα προκύπτουν από τα πρόστιμα όσων δεν τηρούν τον αντικαπνιστικό νόμο, θα πηγαίνει στην ΕΛ.ΑΣ για να προμηθεύονται οι αστυνομικοί γιλέκα, αλεξίσφαιρα και νέες στολές.

Δείτε όσα είπε ο Βασίλης Κικίλιας για τον αντικαπνιστικό νόμο μετά το 08:30:

Οι απόψεις του ιστότοπου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.

Σχετικά Νέα